Search found 13 matches

by creator9724
Wed Apr 18, 2018 2:18 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Cause for RX timestamp jumps in yatebts?
Replies: 0
Views: 1503

Cause for RX timestamp jumps in yatebts?

Hello all, i succesfully builded the yatebts and got it running, but since i was doing the test on a virtual machine, and sometimes got connection problems, i decided to use a netbook i had laying around dedicated to it. It has kali linux installed and everithing needed installed, and yatebts builde...
by creator9724
Mon Mar 05, 2018 7:09 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Problem with USB in a VM with Linux server hosted on Windows 10
Replies: 2
Views: 2867

Re: Problem with USB in a VM with Linux server hosted on Windows 10

Hi, jmglez, i had the problem you describe when i tried to work with the bladerf under virtualization on windows 10. The problem is that you need also the driver on windows installed, so when you attach it to the virtual machine, it can pass the control to it. If the windows driver is not installed,...
by creator9724
Sat Feb 24, 2018 7:40 am
Forum: General
Topic: Transverter availability?
Replies: 1
Views: 2186

Transverter availability?

Hello, i didn't know where to post this message, so i put it on general. Since i bought my bladerf i have been waiting for the availability of the transverter but is always out of stock. Does anyone have info on about the time it will be available again?. Is there any problem with certain parts need...
by creator9724
Fri Feb 09, 2018 8:31 am
Forum: Software development
Topic: Is possible to measure swr with gnuradio?
Replies: 1
Views: 3008

Is possible to measure swr with gnuradio?

I have been playing with gnuradio since i bought my bladerf and sometimes i think if it's possible to implement a swr meter or similar with gnuradio. I'm thinking of it because even that i make sure i'm using the proper antenna to transmit into each band, could be useful to see performance wise in w...
by creator9724
Tue Jan 30, 2018 9:37 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Problem building yatebts. Anyone has a clue?
Replies: 12
Views: 7721

Re: Problem building yatebts. Anyone has a clue?

Problem solved. Seems that libusb needs to be installed at build time. I installed it, and rebuild the two apps(yate and yatebts) and all is working now.
Thanks!!
by creator9724
Tue Jan 30, 2018 6:53 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Problem building yatebts. Anyone has a clue?
Replies: 12
Views: 7721

Re: Problem building yatebts. Anyone has a clue?

Hello all, i finally managed to build the yatebts package without the install of gcc5 applying a patch provided here: http://yate.null.ro/mantis/view.php?id=416. It modifies the two files that use the wrong code for that version. I tested it and it builds ok. The problem i have now is that it seems ...
by creator9724
Sun Jan 28, 2018 9:40 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Problem building yatebts. Anyone has a clue?
Replies: 12
Views: 7721

Re: Problem building yatebts. Anyone has a clue?

Thanks a lot for the responses. I have checked and i'm already in gcc 7, but trying to install the package on my distro seems to not be possible, as it has been removed. My distro is kali linux rolling but i'm having problems trying to locate the package. At the moment i'm trying to get the gcc5 pac...
by creator9724
Wed Jan 24, 2018 6:34 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Problem building yatebts. Anyone has a clue?
Replies: 12
Views: 7721

Re: Problem building yatebts. Anyone has a clue?

I'm investigating, but have no clue what could be that MSinfo.o object file. The files were cloned with git from the yate-bts repository and tried on a linux box. No windows here. I have been searching for that file but nothing comes out of a search in my box.
Will keep investigating.
by creator9724
Tue Jan 23, 2018 6:25 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Problem building yatebts. Anyone has a clue?
Replies: 12
Views: 7721

Problem building yatebts. Anyone has a clue?

Hello, recently i have been trying to get yatebts to work on my machine, but for now no luck. Yate gets compiled and works ok, but yatebts crash on error during the make process. Here is the output i get: Makefile:122: recipe for target 'MSInfo.o' failed make[2]: *** [MSInfo.o] Error 1 make[2]: Leav...
by creator9724
Mon Jan 22, 2018 5:36 am
Forum: Software development
Topic: About the fpga autoloading
Replies: 2
Views: 2701

Re: About the fpga autoloading

Thanks for the reply. Recently i have been reading in the forum and it seems as you say related to the windows driver and autoload. Will keep reading on that and the links you provide.